Duńskie hot dogi
Są to moje ulubione hot - dogi. Smaczne i proste w przygotowaniu.
Moje dzisiejsze są zrobione z nieodpowiedniej bułki, ale akurat tylko takie miałam w domu.
Składniki:
- bułki, najlepiej miękkie paluchy
- parówki
- cebulka prażona (dla mnie najważniejszy dodatek)
- ogórek konserwowy
- ketchup
- musztarda (u mnie dziś zabrakło)
Parówki gotujemy lub grillujemy.
Bułeczki podgrzewamy w piekarniku.
Ogórki kroimy w plastry.
No i robimy hot - doga;)
Najważniejszym dodatkiem w duńskim hot - dogu jest cebulka prażona, którą uwielbiam. Kiedyś była dosyć droga i trudno dostępna. Teraz za opakowanie 500g na
www.skworcu.com.pl zapłacimy tylko 7,50 zł.
Paczka jest tak duża, że mogę jeść hot - dogi codziennie;)
Skonsumowałam dwa takie hot - dogi i jestem przejedzona.
Nawet moja mama, która nie lubi takich wynalazków skusiła się na jednego;)
A Wy jaki rodzaj hot - doga lubicie najbardziej?
Ale mi narobiłaś smaku! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie!
Pozdrawiam kochana i zapraszam na nową notkę :)
oszaleję z tymi blogerkami :)))
OdpowiedzUsuńzgłodniałam :)
ale mam krokiety :P zamieńmy się hahahaa
no ja ostatnio byłam kuszona tortillą:D
Usuńza mną od jakiegoś czasu chodzą te w cieście francuskim. jeszcze poeksperymentuję. a co do prażonej cebulki, niedawno widziałam ją w aldi, więc w większych marketach tym bardziej powinna być :)
OdpowiedzUsuńhmm... mówisz w cieście francuskim;)
Usuńwyglada smacznie:)
OdpowiedzUsuńkoniecznie z taką cebulką, ketchupem i ogórkiem kiszonym:) i też mi się zdarzało robić je z byle jaką bułką:)
OdpowiedzUsuńz taka miękką bułka byłyby smaczniejsze, ale z taką tez się zjadło:D
UsuńAle bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńjak masz składniki to przygotowanie trwa dosłownie chwile:) i to mówi osoba, która nie lubi gotować:)))
Usuńnie przepadam za hot dogami bo nie lubie parówek
OdpowiedzUsuńto możesz zrobić z kiełbaską:)
Usuńw Norwegii też sprzedają takie hot dogi z cebula prażoną, bardzo odbre :)
OdpowiedzUsuńZła kobieta jesteś :P
OdpowiedzUsuń;P
Usuńnajlepsza jest prażona cebulka z IKEI- dostępna na szwedzkim stoisku :)
OdpowiedzUsuńnie zwróciłam na to uwagi;/
UsuńJa najbardziej lubię takie w cieście drożdżowym :)
OdpowiedzUsuńmmm... żadne tam buły - tylko parówa zawinięta w świeże ciasto i do piekarnika :)
muszą być pyszne:)
UsuńPycha :)) Ja dziś na uroczystość 18 idę wiec mam nadzieje ze bedzie dobre jedzonko hehe :D
OdpowiedzUsuńmiłej zabawy :)
UsuńMmm, zjadłabym takiego ;) albo ze dwa :P
OdpowiedzUsuńhi hi:)
UsuńWyglądają apetycznie ;D
OdpowiedzUsuń:)
Usuńmniam, mniam. :) ja zawsze dodaję dużo warzyw, takie lubię najbardziej. pomidorek, długo ogórek, kukurydza, kapustka, sałata czy co tam się znajdzie w lodówce.. a prażoną cebulkę uwielbiam. :)
OdpowiedzUsuńteż czasem takie robię:)
UsuńSmaka mi zrobiłaś ;)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńJa tez lubie hot dogi z ta cebulka :D.
OdpowiedzUsuń;)
Usuńmmm apetycznie wyglądają ! :)
OdpowiedzUsuńzawsze jak robiłam to bez cebuli, ale właśnie dobrze by było abym zrobiła z nią następnym razem :)
cebulka dodaje całego smaku:)
UsuńTeż bym takie zjadła...
OdpowiedzUsuńmmm ja chcę! podzielisz się ? :)
OdpowiedzUsuńpewnie:) tych ze zdjęć już nie ma, ale zrobię nowe:)
Usuńuwielbiam takie hot-dogi:D mniam:D
OdpowiedzUsuń:)
UsuńZjadłabym sobie :) Uwielbiam takie hot-dogi :)
OdpowiedzUsuń