Kurczak po amerykańsku
Dziś chciałam Wam pokazać świetny zestaw, dzięki któremu można wnieść coś nowego do znanych już nam potraw. Ja zazwyczaj jak robię kurczaka to go tylko marynuje i później po prostu piekę. Nie chce się chwalić, ale mój kurczak jest pyszny;) Jednak dla odmiany ostatnio zrobiłam go w chrupiącej, amerykańskiej panierce:) Mój Tż-et lubi częste zmiany w menu, ja moge jeść stale to samo;D
Panierka AMERICAN CHICKEN jest to zestaw Hot&Spicy (wcale nie jest bardzo pikantny) czyli chrupiąca panierka oraz oryginalna marynata do kurczaka.
Zestaw został opracowany w profesjonalnym laboratorium i wystarcza do przygotowania nawet 1,3kg chrupiących kawałeczków kurczaka.
Przygotowanie jest bardzo proste. Ja zrobiłam nóżki, ale bardziej polecam skrzydełka lub kawałki poledwiczek, poniewaz kurczaka smażymy w głębokim oleju i im mniejsze kawałki tym lepiej i szybciej się smażą.
Zestaw zawiera 250g panierki oraz 40g specjalnej marynaty.
Jest to zestaw:
ORYGINALNY,
opatrzony zastrzeżonym znakiem towarowym,
wytwarzany według starannie opracowanej receptury,
w zakładzie posiadającym wdrożony system kontroli jakości HACCP oraz ISO 9001:2000
ORYGINALNY,
opatrzony zastrzeżonym znakiem towarowym,
wytwarzany według starannie opracowanej receptury,
w zakładzie posiadającym wdrożony system kontroli jakości HACCP oraz ISO 9001:2000
Kurczak wyszedł smaczy i przede wszystkim chrupiący:)
Mi najlepiej smakuje z frytkami i z sałatką szwedzką. A Wy z czym byście podały takiego kurczaka?
Świetny pomysł i miła odmiana :)
OdpowiedzUsuńZ pewnością przygotuję.
:)
Usuńmniam, uwielbiam kurczaka a w takiej panierce bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńteż jestem fanką kurczaków:)
UsuńO pycha!! :DD
OdpowiedzUsuńOgólnie nie jem mięsa, jeśli już to zdarzy mi się zjeść właśnie kurczaka.... Ale ten? Wow, mam mega ochotę schrupać, uwielbiam takie panierki.
OdpowiedzUsuńpodziwiam, ja bez mięsa to bym głodna chodziła;/
UsuńAle smaka nam narobiłaś! :)
OdpowiedzUsuńwygląda cudownie uwielbiam kurczaka :)
OdpowiedzUsuńu mnie też dziś kurczak na obiad ale w wersji klasycznej :D
OdpowiedzUsuńto się zgrałyśmy:)
UsuńMniam :D
OdpowiedzUsuńMusiał być smaczny :)
nom:D
UsuńSmakowicie wygląda :D
OdpowiedzUsuńAleż kusisz! Zjadłabym taką nóżkę :D
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie;)
UsuńMhmm wolę jednak sama zrobić w płatkach kukurydzianych :)
OdpowiedzUsuńw płatkach robiłam pierś z kurczaka:) była pyszna, ale to jednak dwie różne panierki;)
UsuńWygląda prawie jak z KFC , ja podałabym go z frytkami i surówką :) do tego ewentualnie dip czosnkowy i obiad palce lizać :)
OdpowiedzUsuńja czosnkowego dipu nie lubie, ale Tż uwielbia;)
UsuńMniaam! Uwielbiam kurczaka :) W takiej postaci szczególnie ;D
OdpowiedzUsuńja lubie robic kurczaka w panierce z platkow kukurydzianych
OdpowiedzUsuńtak jak już pisałam tez robiłam tylko akurat piersi;)
UsuńZaśliniłam się na widok tego kurczaka :)
OdpowiedzUsuństrasznie cieszą mnie takie słowa, bo ja dopiero od niedawna wzięłam się za gotowanie;)
Usuń