Duńskie hot dogi

Są to moje ulubione hot - dogi. Smaczne i proste w przygotowaniu.
Moje dzisiejsze są zrobione z nieodpowiedniej bułki, ale akurat tylko takie miałam w domu.


Składniki:
- bułki, najlepiej miękkie paluchy
- parówki
- cebulka prażona (dla mnie najważniejszy dodatek)
- ogórek konserwowy
- ketchup
- musztarda (u mnie dziś zabrakło)



Parówki gotujemy lub grillujemy. 
Bułeczki podgrzewamy w piekarniku. 
Ogórki kroimy w plastry.
No i robimy hot - doga;)


Najważniejszym dodatkiem w duńskim hot - dogu jest cebulka prażona, którą uwielbiam. Kiedyś była dosyć droga i trudno dostępna. Teraz za opakowanie 500g na
 www.skworcu.com.pl  zapłacimy tylko 7,50 zł. 
Paczka jest tak duża, że mogę jeść hot - dogi codziennie;)


Skonsumowałam dwa takie hot - dogi i jestem przejedzona. 
Nawet moja mama, która nie lubi takich wynalazków skusiła się na jednego;)
A Wy jaki rodzaj hot - doga lubicie najbardziej?

43 komentarze :

  1. Ale mi narobiłaś smaku! :)
    Wyglądają pysznie!

    Pozdrawiam kochana i zapraszam na nową notkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oszaleję z tymi blogerkami :)))
    zgłodniałam :)
    ale mam krokiety :P zamieńmy się hahahaa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no ja ostatnio byłam kuszona tortillą:D

      Usuń
  3. za mną od jakiegoś czasu chodzą te w cieście francuskim. jeszcze poeksperymentuję. a co do prażonej cebulki, niedawno widziałam ją w aldi, więc w większych marketach tym bardziej powinna być :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hmm... mówisz w cieście francuskim;)

      Usuń
  4. koniecznie z taką cebulką, ketchupem i ogórkiem kiszonym:) i też mi się zdarzało robić je z byle jaką bułką:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z taka miękką bułka byłyby smaczniejsze, ale z taką tez się zjadło:D

      Usuń
  5. Odpowiedzi
    1. jak masz składniki to przygotowanie trwa dosłownie chwile:) i to mówi osoba, która nie lubi gotować:)))

      Usuń
  6. nie przepadam za hot dogami bo nie lubie parówek

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to możesz zrobić z kiełbaską:)

      Usuń
  7. w Norwegii też sprzedają takie hot dogi z cebula prażoną, bardzo odbre :)

    OdpowiedzUsuń
  8. najlepsza jest prażona cebulka z IKEI- dostępna na szwedzkim stoisku :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja najbardziej lubię takie w cieście drożdżowym :)
    mmm... żadne tam buły - tylko parówa zawinięta w świeże ciasto i do piekarnika :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pycha :)) Ja dziś na uroczystość 18 idę wiec mam nadzieje ze bedzie dobre jedzonko hehe :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Mmm, zjadłabym takiego ;) albo ze dwa :P

    OdpowiedzUsuń
  12. mniam, mniam. :) ja zawsze dodaję dużo warzyw, takie lubię najbardziej. pomidorek, długo ogórek, kukurydza, kapustka, sałata czy co tam się znajdzie w lodówce.. a prażoną cebulkę uwielbiam. :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ja tez lubie hot dogi z ta cebulka :D.

    OdpowiedzUsuń
  14. mmm apetycznie wyglądają ! :)
    zawsze jak robiłam to bez cebuli, ale właśnie dobrze by było abym zrobiła z nią następnym razem :)

    OdpowiedzUsuń
  15. mmm ja chcę! podzielisz się ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pewnie:) tych ze zdjęć już nie ma, ale zrobię nowe:)

      Usuń
  16. uwielbiam takie hot-dogi:D mniam:D

    OdpowiedzUsuń
  17. Zjadłabym sobie :) Uwielbiam takie hot-dogi :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo lubię komentarze i staram się na każdy odpowiadać:)
Dziękuje;*