Kurczak po amerykańsku

Dziś chciałam Wam pokazać świetny zestaw, dzięki któremu można wnieść coś nowego do znanych już nam potraw. Ja zazwyczaj jak robię kurczaka to go tylko marynuje i później po prostu piekę. Nie chce się chwalić, ale mój kurczak jest pyszny;) Jednak dla odmiany ostatnio zrobiłam go w chrupiącej, amerykańskiej panierce:) Mój Tż-et lubi częste zmiany w menu, ja moge jeść stale to samo;D


Panierka AMERICAN CHICKEN jest to zestaw Hot&Spicy (wcale nie jest bardzo pikantny) czyli chrupiąca panierka oraz oryginalna marynata do kurczaka.

Zestaw został opracowany w profesjonalnym laboratorium i wystarcza do przygotowania nawet 1,3kg chrupiących kawałeczków kurczaka.


Zestaw możecie nabyć w sklepie internetowym
Skworcu
za 9,50zł


Przygotowanie jest bardzo proste. Ja zrobiłam nóżki, ale bardziej polecam skrzydełka lub kawałki poledwiczek, poniewaz kurczaka smażymy w głębokim oleju i im mniejsze kawałki tym lepiej i szybciej się smażą.

 Zestaw zawiera 250g panierki oraz 40g specjalnej marynaty.


Jest to zestaw:
ORYGINALNY,
opatrzony zastrzeżonym znakiem towarowym,
wytwarzany według starannie opracowanej receptury,
w zakładzie posiadającym wdrożony system kontroli jakości HACCP oraz ISO 9001:2000


Kurczak wyszedł smaczy i przede wszystkim chrupiący:) 
Mi najlepiej smakuje z frytkami i z sałatką szwedzką. A Wy z czym byście podały takiego kurczaka?

30 komentarzy :

  1. Świetny pomysł i miła odmiana :)
    Z pewnością przygotuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam, uwielbiam kurczaka a w takiej panierce bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ogólnie nie jem mięsa, jeśli już to zdarzy mi się zjeść właśnie kurczaka.... Ale ten? Wow, mam mega ochotę schrupać, uwielbiam takie panierki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. podziwiam, ja bez mięsa to bym głodna chodziła;/

      Usuń
  4. wygląda cudownie uwielbiam kurczaka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. u mnie też dziś kurczak na obiad ale w wersji klasycznej :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam :D
    Musiał być smaczny :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ależ kusisz! Zjadłabym taką nóżkę :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Mhmm wolę jednak sama zrobić w płatkach kukurydzianych :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w płatkach robiłam pierś z kurczaka:) była pyszna, ale to jednak dwie różne panierki;)

      Usuń
  9. Wygląda prawie jak z KFC , ja podałabym go z frytkami i surówką :) do tego ewentualnie dip czosnkowy i obiad palce lizać :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja czosnkowego dipu nie lubie, ale Tż uwielbia;)

      Usuń
  10. Mniaam! Uwielbiam kurczaka :) W takiej postaci szczególnie ;D

    OdpowiedzUsuń
  11. ja lubie robic kurczaka w panierce z platkow kukurydzianych

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak jak już pisałam tez robiłam tylko akurat piersi;)

      Usuń
  12. Zaśliniłam się na widok tego kurczaka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. strasznie cieszą mnie takie słowa, bo ja dopiero od niedawna wzięłam się za gotowanie;)

      Usuń

Bardzo lubię komentarze i staram się na każdy odpowiadać:)
Dziękuje;*